Om oss

Om oss

Vi som grundat Hajja Hjärnfokus heter Lena Winqvist och Annika Almers. Vi är föreläsare, utbildare och läromedelsförfattare och har tidigare undervisat på gymnasiet under 15 år. 2013 grundade vi Hajja Hjärnfokus AB som vänder sig till dig som vill lära, utbilda eller jobba med hjärnfokus. Vår drivkraft är att att ständigt lära nytt och utvecklas av den enkla anledningen att det är så otroligt roligt!

Vi har cirka 250 föreläsningar i bagaget men varje föreläsning är unik. Vi är noga med att förbereda varje enskild föreläsning mycket noga så att du som anlitar oss ska få lyssna till en föreläsning som håller hög kvalité, är informativ, pedagogisk, inspirerande, spännande och passar just dig.

Under våra år som pedagoger i utbildningsbranschen har vi skaffat oss både en bred och djup kunskap om lärande och undervisning. Vi är väl förtrogna med pedagogik, didaktik och den kognitiva neurovetenskapen, hur man lär in och vad som faktiskt fungerar i undervisningen. Vår pedagogiska erfarenhet skiner igenom i både våra föreläsningar, workshops och i våra läromedel.

Annika Nilsson

Annika är en van föreläsare med rötter i lärprocesser. Hon föreläser med övertygelsen att en god presentation följer en genomtänkt struktur, talande bilder och inlevelse.

Hon har också skrivit en läroboksserie i svenska som riktar sig till gymansiets tre årskurser. Böckerna heter Svenska – helt enkelt och bygger på kursernas centrala innehåll och kunskapskrav. Eleven möter en berättande ton som guidar genom teorier, berättelser, övningar och slutuppgifter. 2017 gav hon ut ”Hjärnsmart lärande – Minnet”, 2019 “Hjärnfokus på läsning” och 2020 kom “Hjärnfokus på mindset”.

Annika har även jobbat som förstelärare i svenska och har över femton års erfarenhet av att undervisa, handleda och motivera gymnasieelever. Under sex år arbetade hon som “två pedagoger i ett klassrum” i ett kollegialt samarbete med Lena Winqvist.

I övrigt fick hon Helgepriset 2015. Hon har även varit webbredaktör både inom skolans värld och näringslivet.

Lena Winqvist

Lena är en van föreläsare med en tydlig förankring i lärande. Hon föreläser med övertygelsen att en god presentation följer en genomtänkt struktur, ett handfast innehåll och framförs med energi.

Hon har också skrivit en läroboksserie i svenska som riktar sig till gymnasiets tre årskurser. Böckerna heter Svenska – helt enkelt och bygger på kursernas centrala innehåll och kunskapskrav. Eleven möter en berättande ton som guidar genom teorier, berättelser, övningar och slutuppgifter. 2017 gav hon ut ”Hjärnsmart lärande – Minnet” och 2019 gav hon ut “Hjärnfokus på läsning” och 2020 kom “Hjärnfokus på mindset”.

Lena har även jobbat som förstelärare i svenska med över femton års erfarenhet av att undervisa, handleda och motivera gymnasieelever. Under sex år har hon undervisat som “två pedagoger i ett klassrum” i ett kollegialt samarbete med Annika Nilsson.

Övriga inslag i Lenas meritlista är skapandet av en studiecirkel för Folkuniversitetet som stärker föräldrars roll i skolan, retorikundervisning för företag och UGL-utbildning. År 2015 fick hon Helgepriset.

Har du några frågor
eller vill du veta mer?

Hajja vänder sig till dig som vill lära, utbilda eller jobba med hjärnfokus. Vi skräddarsyr ett upplägg som passar just dina behov.