VI LÄNGTAR TILLS VI MÖTS IGEN AC – AFTER CORONA!

  • Start
  • Nyheter
  • VI LÄNGTAR TILLS VI MÖTS IGEN AC – AFTER CORONA!

“Fyra av fem processer som försiggår i bakgrunden när vår hjärna vilar innebär att vi tänker på andra människor eller på oss själva.” Matthew Lieberman är professor vid UCLA och författare till boken Why our brains are wired to connect. Liebermans forskning visar tydligt att den sociala omgivningen är av största betydelse för vår existens i varje enskilt ögonblick. 

Sociala behov hör numera hemma i den kategori som kallas för primära hot och primära belöningar och är lika avgörande för vår överlevnad som mat och vatten. Abraham Maslows berömda behovstrappa är ifrågasatt. Det är alltså inte mat och vatten utan sociala behov som står högst upp på trappan. Högst upp av alla våra behov! Just nu är vi alla mer eller mindre uteslutna från den livsviktiga gemenskapen. 

Visst finns det ett mått av gemenskap i att vi alla befinner oss i samma situation och förenas mot vår osynliga fiende. Visst föds kreativitet och uppfinningsrikedom ur en kris. Visst finns det fördelar med digitaliseringen och hur fort vi har anpassat oss. Nöden är kreativitetens moder och det har skett fantastiska lösningar och utvecklingar under den här tiden. Men. Det digitala ska vara ett komplement till det analoga. Vi ägnar oss åt konstgjord andning. Det är inte meningen att vi ska vara så här digitala och distanserade. Är det något vi har lärt oss under den här tiden av social distansering så är det hur högt vi värderar fysiska möten, fysisk närhet och fysisk gemenskap.

Livet AC – After Corona hägrar som en oas någonstans i horisonten. Vi hungrar efter att mötas på riktigt. Vi törstar efter att kramas, röra varandra, åka hiss tillsammans, trängas i kön eller på bussen och känna att vi är en del av en riktig värld där vi träffas – på riktigt. 

Räck upp handen den som inte längtar, drömmer och rent av trängtar tills vi ses igen. Till tideräkningen AC!


Du som längtar efter att träffa dina medarbetare och kollegor under en Kick-off med hjärnfokus – kontakta oss! 

 

Dela inlägg:

Fler inlägg: