HÄNFÖRELSENS TID ÄR NU!

I tider av påtvingade restriktioner och färre stora händelser finns det mer tid för hänförelse över det lilla. Hänförelse genererar inte bara en förhöjd glädje över livets små saker utan gör oss mer hjälpsamma, generösa och får oss att fatta mer etiska beslut!

Hänförelse är den överväldigande känsla som kan uppstå i en vördnad för något större än oss själva. Att få gåshud över naturens storslagenhet eller ytan av ett förgängligt blad eller ett barns mjuka kind.

Hur kan det vara så tänker kanske du? Bara för att jag hänförs av vacker fågelsång blir jag väl inte mer generös och hjälpsam? Jo, på sätt och vis. Professor Dacher Keltner vid Greater Good Sciences i Kalifornien forskar på hur hänförelse påverkar oss. Hänförelse är ett tillstånd där du riktar din uppmärksamhet mot något större än dig själv, något du är en liten del av. Automatiskt minskar då din självcentrering och din omsorg riktas mot andra och gruppens väl och ve.

Så – gå nu ut en liten stund och låt dig hänföras av något, isen på sjön, kala grenar på ett snöklätt träd eller den kalla luften i ditt ansikte – det är allt som behövs!

Vill du veta mer om den social hjärnan. Kontakta oss!

Dela inlägg:

Fler inlägg: