EN VURM FÖR VÄNSKAPEN PÅ ALLA HJÄRTANS DAG

När vi länkar samman våra tankar, mål och drömmar flödar oxytocinet i hjärnan, det trygga sammanhangets signalsubstans. Att känna trygghet är en grundförutsättning för att samarbetet ska flyta och lärandet flöda. När vi känner oss trygga bland vänner vågar vi fråga det vi inte förstår, blotta kunskapsluckor, presentera nya idéer och be om hjälp.

Vi brukar skoja om att vi tillbringar ohälsosamt mycket tid tillsammans. Men all den där tiden som vi pratar om hjärnan, lärande, samarbete, vårt Hajja, marknadsföring, fakturor, motgångar och medgångar och om livet i stort – den för oss närmare varandra. Utan den tryggheten och glädjen hade vi aldrig vågat anta utmaningar och därmed växa. Trygga tillsammans vågar vi kliva ur vår komfortzon.

Allt började med en dröm om att någon gång få göra något spännande tillsammans. Tryggheten och tron på varandra ledde till att vi började undervisa tillsammans, blev förstelärare tillsammans, skrev läromedel tillsammans, digitaliserade läromedel tillsammans, skrev handböcker om hjärnan tillsammans, knöt kontakter med Lunds universitet, att vi började föreläsa och hålla workshops tillsammans och mycket, mycket mer.

Så tack för att du finns min finaste vän! Tack för tryggheten, för alla gapskratt, för omtanken och för att du får mig att tro på mig själv och våga hoppa. Vurma lite extra för vänskapen idag! Vilken vän vill du hylla?

 

Dela inlägg:

Fler inlägg: