DJUPJOBBA – SNART EN SUPERKRAFT!

För att lära dig svåra saker måste du fokusera intensivt utan att bli distraherad. Att lära dig något är resultatet av det som numera benämns som djupjobb.

Numera är en allt större del av befolkning kunskapsarbetare och att kunna djupjobba stiger i värde. I dagens föränderliga värld krävs ett livslång lärande av avancerade system som ständigt och snabbt förändras. För att fortsätta vara intressant och aktuell på arbetsmarknaden måste du kunna förstå komplicerade sammanhang ganska snabbt. Detta gör du bara om du har förmågan att djupjobba.

Samtidigt ägnar den genomsnittliga kunskapsarbetaren mer än 60% av sin arbetsvecka åt att svara på mejl och söka på internet. Problemet är att om du under en för lång period ägnar dig åt att skifta din uppmärksamhet så försämras förmågan att djupjobba radikalt.

För att kunna lära dig och leverera på hög nivå måste du arbeta i långa ostörda perioder men fokus på en sak i taget. Har du inte den förmågan kommer de som går på djupet snart att göra ett bättre jobb än du! Enligt ekonomijournalisten Eric Baker är djupjobb så viktigt att det borde anses vara en superkraft i vårt århundrade!

Så stäng mejlboxen. Ta bort alla flikar som är öppna. Stäng mobilen och sätt upp en “Stör ej” skylt på dörren. Se till att djupjobba minst några timmar om dagen!

Dela inlägg:

Fler inlägg: