BOOSTA SJÄLVLEDARSKAPET NÄR VI KLIVER UR SKÄRMEN

  • Start
  • Nyheter
  • BOOSTA SJÄLVLEDARSKAPET NÄR VI KLIVER UR SKÄRMEN

Efter månader av Teams, Zoom och Google Meet så hägrar semestern. Då ska man stänga locket, vända sig om och semestra i samma miljö som man har jobbat i. Hemestern känns kanske inte lika lockande efter att ha varit hemma hela våren?

Människor som kliver ur sina skärmar och möts

Du som redan nu förbereder för dina medarbetares återkomst – låt hösten börja med en kickstart. Skapa goda förutsättningar för samhörighet och effektivt samarbete! Boosta dina medarbetare i självledarskap. 

Med hjärnfokus på arbetslivet får du kunskap om den sociala hjärnan, varför det många gånger är så svårt att kommunicera och samarbeta, trots att vi så gärna vill vara tillsammans! Lär dig om vilka sociala signaler i mötet med andra människor som triggar igång hjärnans hotsystem. Små signaler som påverkar. Någon ger dig goda råd fast du inte har bett om det, någon annan detaljstyr ditt arbete, din synpunkt efterfrågas inte. 

Med enkla strategier kan du också lära dig att hantera emotionella påslag. När du får de sociala hoten att minska, kan du sänka garden och lyssna och tänka klart. Att förstå hjärnan är att förstå sig själv och andra – för ett effektivt samarbete.

Vi människor är flockdjur. Ju mer vi träffas och ju mer vi länkar samman våra mål och visioner, desto starkare blir banden och desto större blir tilliten – då skapar vi goda förutsättningar för samarbete. Så ta vara på tillfället när vi kliver ur våra skärmar att boosta dina medarbetare i självledarskap.

Läs mer om Hjärnfokus på arbetslivet och vad våra föreläsningar kan erbjuda dig och din arbetsplats.

Dela inlägg:

Fler inlägg: